De senaste nyheterna om segling

KSSS blev allsvenska mästare

Seglarklubben KSSS från Stockholm lyckades ta hem segern i den fjärde och avslutande omgången av Allsvenskan. Detta innebar också att de kunde försvara sin mästartiteln från i fjol.

Klubben var mycket nöjda med sin seger och uttryckte glädje över att ha tagit hem titeln fyra av fem gånger under de senaste åren. Det är ett bevis på att deras storsatsning har gett resultat säger Björn Hansen som är en av rorsmännen i föreningen. KSSS hade satsat på ett lag med både rutinerade och talangfulla roddare vilket visade sig vara en lyckad kombination. Det vinnande laget bestod av Björne Hansen, Mathias Hermansson, Jenny Hammersland och Hugo Christensson. Både Hugo och Jenny är endast 20 år gamla och spås ha en lysande framtid i klubben. Önskemålet är att de snart kan få ihop ett ungt lag som har som mål att segla i Youth Sailing Champions League.

Av de 12 race som gick av stapeln under helgen stod KSSS som segrare i fem av dem. De var endast utanför pallen en gång på hela tävlingen. Tvåa kom Hjuviks BK och trea SFS Hunnebo. Västerås bjöd på väldigt tuffa förhållanden och på söndagen fick tävlingarna avbrytas i förtid på grund av blåsten. Det var alltså väldigt utmanande för de lika seglarlagen. De fem klubbarna som slutade högst i tabellen får under kommande år vara med i Sailing Champions League.

Björn Holm kammar hem SM i Kona One

SM i Kona One gick nyligen av stapeln i Marstrand och efter en hård kamp var det Björn Holm från föreningen KSSS som stod som segrare. Detta efter en mycket spännande avslutning.

Tävlingen började dock inte så bra för Björn som hade det tungt under lördagen. Enligt egen utsago trodde han inte att han skulle ha någon chans under söndagens avgörande tävlingar. Vindarna var betydligt svagare under söndagen vilket gjorde att tre tävlingar kunde fullföljas. Silvret togs av Anders Pers som seglar för Skärgårdsstads Segelsällskap. Han var överlag mycket nöjd med helgen men hade hoppats på en förstaplats i något race för att ha chans på guldet. Tredjeplatsen kneps av Joachim Larsson från Motala som sa efter tävlingen att det var det jämnaste SM han någonsin varit med om. Segraren Björn Holm kommer tack vare sin vinst även att få delta i turneringen Mästarnas Mästare som också kommer att arrangeras i Marstrand.

Nu kan du bli kappseglingsfunktioner online

Du som drömmer om att bli kappseglingsfunktionär kan glädja dig med att det nu finns en kurs online. Det är webbkursen Seglingens ledarskap som har fått ett helt nytt kapitel där det alltså går att lära sig grunderna i vad det innebär att bli kappseglingsfunktionär. Syftet med kursen är att få fler att anmäla sig till att hjälpa till på seglartävlingar runt om i landet. Du kan antingen göra tävlingen själv på nätet eller samla ihop ett gäng och göra det tillsammans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>