Vilken typ av utrustning behver jag fr att brja surfa

Surfbräda

Surfa är trendigt! Både nybörjare och erfarna surfare älskar det. För att komma igång behöver du utrustning. Först måste du ha en surfbräda. Välj en som passar dina behov. Vi ska nu titta närmare på de olika typerna av surfbrädor som finns på marknaden:

Välj rätt storlek

Att välja rätt surfbräda är en avgörande faktor för att njuta av sporten surfa. Att välja rätt storlek beror helt på den typ av surfare du är, din höjd, kroppsvikt och ditt mål med sporten. För att hitta din perfekta bräda och få den bästa upplevelsen, låt dig guida från dina parametrar som följer:

  • Surfbrädastorlekar varierar vanligen mellan 5 till 10 fot i längden; ju större bräda, desto mer stabilitet och hastighet ger den – detta gör det enklare att prestera stora vikningar och manövrer på björnen.
  • Lighter surfers har ett bra om du surfar på torra smala brädar mellan 5 till 7 meter, men kan bryta ut eller använda extra tunga brädor beror helt på personliga preferenser.
  • Om du är högre eller tungare, extra långa brädor – 8-9 meter – passar beroende på din teknik, ditt syfte med jobbet; startande nybörjare rekommenderas kortare bredare sammet (7-8 meter).
  • Uppdaterade veten inser dock att sammetsstorleken inte alltid avgör hur effektiv en sesong kan appliceras; Ju mer erfarna folk som finns i offentliga surfspots uppvisar beachbreaking techniquescalping proffs inse hur smed just korta bristernskyltar mycket snabbare online kan slita runt punkterna.

Välj rätt material

Välja ett bräde för att börja surfa är kanske det viktigaste valet du måste göra. Det finns olika brädor för olika typer av surfning, så det är viktigt att välja den som passar dina behov bäst. Halspipor, långboardbrädor eller Shortboard-brädor är några av de stycken som finns tillgängliga och dessa har alla sina egna specifika egenskaper.

Materialet varierar också beroende på de specifika dragen hos varje typ av modell – från Hardboards till Foam-core-brädor – som varje surfare måste bara bestämma vilken materialtyp som ligger närmast miljön där dom vill surfa.

Kulsticks med kolfiber, fiberflerfiber och glasfiber används ofta i modern surfutrustning för att hantera effekterna av saltvatten och stora vatten. Vissa kompositer kan produceras tillsammans med mer hållbara material för att skapa stark resiliens mot brottstyrkan från de galna havsströmmarna eller stötar på kompisarna oavsett check hastighet!

Välj rätt form

Att hitta rätt surfbräda kan vara en av de viktigaste delarna av att börja surfa. Hipsters eller funks är mest populära bland nybörjare, men det beror på ditt storlek, vikt och tidigare erfarenheter. Formen på din bräda är avgörande för hur den manövreras och kommer att reagera i olika situationer. Att veta vilken form som bäst passar din surfingstil är en bra investering för din framgång som surfare.

Hipsters passerar ofta för nybörjare som de har en bred rundade yttre kant och ett bönformat som inte tar så många svängar i havet. Funks har mer avancerad teknik eftersom de är designade med djup volt och en platt INNERSIDA, vilket ger dig möjlighet att manövrera brädan mer snabbt och agiler samtidigt prestandan inte begränsas genom sin formulering. Fun Board kan innehålla fenor av inflexibla material såsom fasta epoxi- eller ‘surfglas’ vilket ger din styrka extra kraft under lite havsvatten för lite extra drivkraft. Longboard är den största varianten av alla hipcastfonner, vanligen upp till 10-12 fot lång. De fungerar storleken utmärkt när du letar upp luckorna fr att ta med dig vattenströmmarna till land samtidigt som du gynnar snabbhet och flexibilitet på mindre havsstenar med mindre innanförskapet i vindarna

  • Funks (avancerade)
  • Hipsters (renovering)
  • Longboard (Longboards)

Segel

För att börja surfa behöver du rätt utrustning. Först måste du köpa ett segel. Seglen är den viktigaste delen av utrustningen. Det hjälper dig att hålla rätt kurs och kontrollera din fart. Vi ska titta närmare på vilka typer av segel som finns och vilka som passar bäst för dig:

Välj rätt storlek

Att välja den perfekta sized segel för din surfaqård är nyckeln till att dra nytta av det bästa för sina behov. Det är stor skillnad mellan olika storlekar och typer av segel, så det är viktigt att lära sig vilket som passar bäst in i en surfares egen personliga stil. Detta avsnitt kommer att ge dig bakgrundsvägledning om några grundprinciper för att hjälpa dig att navigera genom processen med att välja rätt segel.

Storlekarna som anges på ett segel refererar till antingen ‘m2’ = kvadratmeter eller ‘sm’ = square med meter (1 m2 = 10 sm). Sm-mått är vanligare på surfmarkerade produkter och m2-måttvara allmamna ackesoarer. Storleken bestäms vanligtvis från segelspets till fliken, genom mastfoten, till slutet av booms, vilket ger en uppskattning av effekten på power som erbjuds av det markerade cover’et.

En bra uppskattning kan göras baserat på ungefär 70% av din egen kroppsvikt – den ljusaste sailors skulle steka 5m2 (50 kvadratmeter) litet plus /minus en del beroende på vindförhconditioner och rideselektroniken själv. Om du letar du efter en maxi-performance at varva och manövera som helst kommer andra conditioner leda to 8 m2 (80sm) som e maximun. Men all matism fladder runt mellan 4 m2 (40sm) 4 8 m2 (80sm). Lite mer erfarna sailors kan don tillsamm stand –are spona agnar tecken bra utformningsplaner men val or on i deras foreslagna rostningsvalor for att förbättra deras slicingegenskaper ute på havet.

Välj rätt material

Att välja rätt segel har stor betydelse för din surfupplevelse, eftersom det är direkt kopplat till hur mycket manöverförmåga du kommer att ha i vattnet. Faktorer som tas i beaktande när man väljer vilket material att använda omfattar vikten och seglets flexibilitet, prestanda och livslängd.

Det finns många olika typer av material som kan användas för surfsegrar, men huvudsakligen delar de sig in i två kategorier – oljebehandlad dacron eller monofilamenttråd.

  • Oljebehandlad dacronmaterial är det mest populära seglettyget på marknaden idag. Det erbjuder en bra balans mellan flexibilitet och hållbarhet med sin viljestarka tygkonstruktion. De lätta versionerna av denna produkt är ganska flexibla, medan de tungare versionerna är mer styva och stabila men har mindre manöverförmåga. Oljetillsatsen bidrar till att hjälpa tyget mot fuktskador och andra irrelevant skador orsakade av solens UV-strålar eller saltvattenbadning.
  • Monofilament tråden, även kallad Mylar-tråden, erbjuder både ljusstyrka och ytterspringning för surfarna, samtidigt som den är mycket flexibel nog att ge extra riktningsmanövrer under flygturen. Denna produkt kan variera i bredd från 0,5 mm till 1 cm beroende på modelyta som varierar friskhet procentuella variablerna strimlor upp allting mellan 5-17%. Eventuell skada pga solens UV-strålar, saltvattenbadning eller tangenttryck minskas med mer elastisk och elastisk teknikmaterial.

Välj rätt form

Valet av rätt segel är mycket viktigt för att du ska ha rätt utrustning för att surfa. Segelformen som du väljer beror på många faktorer som dina bordsmått och det typ av surfande som du har tänkt dig.

Om det gäller freeride-öppna segel, rekommenderas allter högst 7,0 kvadratmeter. Eftersom freeride-utrustning är mer anpassade till lugnat vatten och ariesurfning rekommenderar vi segel som kan hantera en luftfartsvind och stillastående havsmiljöer. Freeride-seglen är ofta lite större, men de har ofta mer luftflykt, vilket innebär bättre vindfattighet. Det ger möjlighet att glida effektivare genom buggarna som uppstår när vinden slaknar.

Wave-seglaren är starkare och festas vanligtvis till bordet med en powerwavebasis och levereras ofta i storlekar på 3,5 till 5,8 kvadratmeter för att erbjuda den explosion av smidighet eller styrka som modern waveplaningkrining kräver. Waveseglen måste vara trevliga organisationella speciellt nedervilkor behovet av extra insats för att flytta sneds dem enklaste panelarrangemanget normalt ger extra prestanda till mellanklassen waveriders floggen accepterar inkludera draft control system med ett exceptionell dragspaning runtom layout for forts intermediate style wave ridning.

Freestyle’seil rekommenderas vanligen 4,2 – 6,5 kvm storlekshanddukar idealiska för aerials samlingar fristyle stillastste system indicera saker skipfilndarkort setups med external shape configurations minskar effekten av falli höger arbete turnstylers ger heltalas malo gravigs fullest precision while combines fuurenlinern malm Fentswahrend byggd helhets dynamisk givern aomfaus mater featuing mutibation levels snon rollover rapytegamortgande felxion properties and holding with virtually unlimited sponsibility areas soym satetsiyogys conforms to board’s edge`s exsententials geolocastrics omoving boundaries an moderne dayge italian talan was resouroce egopositingeroing asymetric configurations.

Mast och bom

Surfing är en populär friluftsaktivitet. För att börja, behöver du rätt utrustning. Denna artikel visar vad du behöver fokusera på när det gäller mast och bom. Det tar lite kunskap och skicklighet. Men, det är inte svårt när du vet vad du behöver. Låt oss ta en titt på det som behövs för att börja surfa!

  • Mast
  • Bom
  • Kunskap och skicklighet

Välj rätt storlek

Börja surfande kräver att du använder den rätta typen av utrustning. Det är viktigt att veta vilka typer av mast och bom som är lämpliga för din tillgång till båtar, din storlek, din kroppsstorlek och vattenförhållande.

De vanligaste storlekarna på surfmastar är 80-230 cm (cirka 31-91 tum). Boardmasts storlekar nedan skiljer sig från båtmasterna och går från 210-320 cm (cirka 82,6 – 125 tum). Längden för ditt dockboard spelar en betydande roll när det gäller beslutet om din mastsida. De två vanligaste variablerna som används för att bestämma ett boards maststorlek är vikt och talangnivå. Standard svarom men terminologin “skill level” underlättar processen med tiden.

  • Nybörjare: Mindre än 65 kg (143 lbs) – 200-220cm mastsida / 42mm delning / 20 – 24cm bomlängd
  • Lite skicklig: 65 eller mer kg (143 lbs) – 220-230cm mastsida / 50 mm delning / 25 – 28cm bomlängd
  • Intermediate: Under 75 kg (165 lbs) – 230-240 cm mastsida / 50/55 mm delning / 25/28 – 34cm bomlängd
  • Expert: Över 75kg (165lbs ) – 240 cm+ mastsida / 55/60 mm delning / 28 – 34cm bomlëngth

Välj rätt material

När det gäller tillbehör krävs att vissa typer av utrustning för att surfa ska fungera optimalt. Så för att du ska börja surfa är det viktigt för dig att välja rätt mast och bom. Material som används för denna typ av utrustning varierar, men nuförtiden har epoxilaminerad stål blivit populärare. Fördelarna med den här typen av material är många, inklusive resistens mot oxidation samt möjligheten att rulla eller bocka in masten i en buret slags position.

Annan populärt material används även så som titan, aluminium och keramisk fiber. Titan är mycket starkare än aluminium och fiber, men mer kostsam. Aluminiumstycket har en mycket stor belastningskapacitet med låg vikt och även om det deformateras lite med tiden är det fortfarande et bra alternativ. Keramikkfibret ger god prestandabestkedtion men deras brittilitet gör dem svagare mot flexion jämfört med andra materialval.

Vid val av riktig mastmaterial borde du ha målet i minnet – tillverka din egen surfbast vars stabilitet inte påverkas av en plötslig förvandling i grundförhållandena nedanför bratten!

Välj rätt form

Innan du åker ut på det stora vattnet för att börja surfa måste du ha rätt utrustning. Tack vare tekniska framsteg inom vindsurfingindustrin har det blivit otroligt enkelt för nybörjare att välja hela setup: mast, bom och sele som är anpassade efter din storlek och dina kunskaper. Välj rätt form och du kan göra stora framsteg i höstvindarna!

När du ska köpa din opsetup är det viktigt att veta skillnaden mellan en runda och squashbult. Runda mastar har en genomsnittlig tunnelform som ligger mitt emellan, lite mer bromskraft om du vill lyfta mot skuter, men mindre hållbarhet om det behövs något extra slag. Squashbuttermastar har den mer aggressive profilen som regerar i hög grad, med ett mycket bredare slagplan. Det ger dig bekvämlighet när de springer upp, men kan vara lite svagare under allmänt surfande varför de inte alltid passar in för nybörjare. Om ditt intresse är mer socialt än konkurrenskraftigt rekommenderas rodllar ger lite mellanrum i power to weight ratio – den perfekta balansen av prestanda och glidförmåga.

Om du hoppar in i konkurrencevattnet kanske Twin Tip-mastarna (TT) passar dig bäst? Dessa mast presenteras ofta med mjuka toppmonteringsbeslag som levereras med tung bomfunktion för snabb respons naturliga ombyten med symetrisk shapeshifting profil; dessutom kan du flytta buttlets baksida för individualiserad leverering av roteryta / drag operativitet sorterat efter dina individuella preferenser! Med TT-setupen finns det ingenting stopping dig från taking on tracks of the waves like a pro!

Fotrem

Surfa? Du måste ha rätt utrustning. Först: en fotrem. Den fungerar som en koppling mellan dig och brädet. Köp en av högkvalitet. Välj en som passar din storlek, vikt och behov.

Låt oss se vilka fotremar som finns:

Välj rätt storlek

Det första du bör tänka på när du väljer fotrem är att kontrollera att storleken är korrekt. Det finns olika storlekar som passar alla surfare, baserat på deras personliga omständigheter. Fötterna sjunker ofta en storlek eller två mellan boardshorts, sandaler och barfota i vattnet, så ta den tiden som behövs för att försäkra dig om att storleken är riktig.

Storleken på din fotremm kan variera från extra-smal till general XL och överföringssystem också variera mycket. Vissa remmar har ett kontinuerligt system med dragkedjor och högjumpad jordnötsremsa som svarar på din unika profil. Andra remmar erbjuder en mer traditionell form av montering – med fem eller sex remmar fastsatta med exponeringgniklar eller smycken. Om du vill hitta den perfekta balansen mellan funktion, bekvämlighet och pris bör du se till att en butik har tillgång till de olika typerna av remplattformarna där ute när du gör ditt val.

Leta efter ett brett utbud av ytor, flexibla sidoarmar och justerbara axelklickar som hjälper dig att skapa den passande positionen inom surfningen. Leder som ligger anpassade mot dina armbågar kan göra det lite smidigare att movementen i vattnet under hela turen – inklusive start-och landningszonen! Kontrollera materialet manuellt innan du investererar; leta efter luftiga mesh-texturer som kan absorberas i vatten utan problem men erbjuder återhämtning nog att de inte tar skada under tuff surfing sessioner.

Välj rätt material

När du väljer ett fotrem till din surfbräda är det viktigt att välja rätt material för att säkerställa optimal stöd och bekvämlighet. Fotremmen är ofta det första du möter när du rider en brygga, och om du inte har det rätta paret för uppgift kan det vara ett stort ombyte som begränsar prestandan.

Några olika typer av material som finns är:

  • Neopren: Ett populärt material framförallt bland rookie surfers, neopren är slitstarkt, smidigt och håller dig varm medan du zippar genom vågorna. Det kommer i ett urval av olika tjocklekar, vanligen mellan 3–7 mm – Fördelen med en lite tunnare suits som 2mm är att den betydligt mer flexibel och ger större komfort och frihet. Det har dock en tendens att hålla dig mindre torr i grova villkor.
  • Fleece-linerade remmar: En nyare version av neoprenremmen men oftast med lite mindre stretch, fleece linerade remmar ger den unika kombinationen av slitstyrka och kontroll som bara neopren kan erbjuda men med en extra dimension – varma tofflor! De flesta wetsuitmakers tillverkar remmar med olika stilar fleece liners vilket gör att de har möjlighet att hålla dina fötter varma under hela dagen.
  • Fiberlaminat: Har den ultimata balansen mellan flexibilitet, andrahandskontroll och ytlagringsevne. Detta gör materialet extrem elastiskt utan att ge upp slitstyrka eller leverera chockerande prestandanivåer i akrobatisk surfning som driver dig på de högre nivåerna. Texter som Hyperflex har etablerade namn inom branschen tack vare innovativa designpraktiker – Eftersom utjungeraren systemet impregneras på verktygslagerfad siktar man frimodig vast slick prestanda oavsett fallhöhen pa 1m eller 5m utvarje gang!

Välj rätt form

För att kunna börja surfa i vågorna måste du ha den rätta utrustningen, och det första steget är att välja den typ av finne som passar bäst för ditt syfte. Fotren eller strömmarna används för att hjälpa till att styra brädan genom vågorna och även för stabilitet. I allmänhet delas fins in i tre kategorier som varierar i storlek, form och flexibilitet. Nedan är de:

  • Thruster
    Thrusterfins har ett mellanslag på tre finneobjekt, vilket eliminerar behovet av att skifta mellan olika fingerstilar. Den har stabil prestanda och stabilitet när man styr brädan och ger flera potentialer när det gäller manövrer nedför vågan.
  • Quad
    Quad-finne har en uppsättning vilket innebär fyra planare fins som ger extra stabilitet samt ytterligare utrymme för kontroll av hastighet. Den multiplanare arrangemang kan ge lite mer prestandavariation men tendensen är tuffare rörelser med tillhörande styrningseffekter.
  • Sinlge Fin
    En enda fin marinaformen oftast tillverkad med olika typer av material kan ge en mer lösslappad upplevelse med volatil ryck dvs fartvariationer från surfande till surfande . Det erbjuder en hantering som levererar mer spiel och enhandsmanøvterer tillsammans med extrem berg-i-dalbanestabilititet (kanalhopp).

Vindskärm

För att börja surfa måste du ha korrekt utrustning. En av de viktigaste produkterna är en vindskärm. Den håller dig säker, låter dig styra surfbrädan och förbättrar surfupplevelsen. Vi kommer titta på olika typer, hur man väljer rätt storlek och några tips för att ta hand om vindskärmen.

Välj rätt storlek

Utbudet av olika vindskärmar kan verka som ett outgrundligt landskap, och det är lätt att förbli förvirrad när man väljer rätt utrustning. Det viktigaste att veta är att det inte bara handlar om stil, men också om kroppstyp. Följwindsurfare kommer helt enkelt troligen ha bästa möjliga prestanda när de väljer en vindskärm som är anpassad efter sin vikt och storlek, samt tid och plats. Storlek beror på kvadratfötterna som finns i dina skidutskrifter (motsvarande liter). Nedan hittar du vanliga storleksrekommendationer:

  • Lightwinds (10-17 knop / 5 – 8.5 m²): Lite till medel vind, du vill kolla in Boards med mellan 4 till 5 m²
  • Medium winds (18-22knop/9 – 10.5 m²): Medelvindar, 6 til 7m² Boards visas allra bäst
  • Uppblåsningsbara vindskärmar: Uppblåsbara dukar har en mindre diameter, vilket gör dem perfekta för lite lugnare dagars segling; För lite extra drag rekommenderas mellan 6 till 8m²
  • Strong Winds (> 23 knot / 11m+): Starka vindar kan vara ganska utmanande såvida du inte har den riktiga utrustningen; Du vill leta efter en Board som är 10 mal eller större

Oavsett din erfarenhetsnivå, se alltid till att ha den riktiga utrustningen nära till hands inför segling; Detta säkerställer maximal glädje!

Välj rätt material

Välja rätt tyg till din vindskärm är viktigt när du börjar surfa, eftersom du behöver otroligt många egenskaper från materialet. Många moderna vindskärmar görs med aramid- eller Kevlarfiber som resistent mot sträckning och kan återställa sin ursprungliga form. Den ska också vara sinnlig för fukt som annars kommer att försvagas under tiden den regelbundet blötläggs.

För beskrivningssyfte finns det massor av laminerade och non-laminerade fibermaterial från vilket vindskärmar görs:

  • Non-Laminated: Dessa fibrer är tåliga, men de drar sig snabbare i leken tv vs hackningen.
    • Nylon Tyg
    • Dacron Polyester
    • Solution Dyed Acrylic Fabric
    • Vinyl Coated Polyester Fabric
    • Oxford Polyester Fabric
  • Laminerad: Dessa tyger har en polyuretanfilm på ytan som ger styrka utan att hindra luftgenomströmningen. De hjälper också till att hålla stoffet lite torrtare än icke-laminerade alternativ genom att helt enkelt begränsa mängden vatten som tränger in naturligt.
    • Polyester Ripstop coated with Polyurethane
    • Aramid Ripstop coated with Silicon
    • Nylon with Pentex Film
    • Kevlar Ripstop coated with Polyurethane

Välj rätt form

Välja rätt form av vindskärm kan vara ett av de allra viktigaste stegen i processen att börja surfa. Det finns många olika former och storlekar att välja mellan, men alla har olika karakteristiska egenskaper som påverkar prestanda. Vad som fungerar bäst för dig beror på en mängd variabler såsom ditt tillgängliga utrymme, ditt budgetar samt din surfstil.

Vindskärmar finns i grundformen som buggys, kite-surfing och landboarding – allihop har skillnader från att förbruka energi till flytningar över ytan med vinden.

Buggys är ett mycket populärt val för starter. Med två hjul och en chassi, söder det normalvillkor med upp till 15 mph (24 km/h). Men nacke och axelstöd är avgörande för att skydda användaren från skada pga acceleration indo-skakning!

Kite surfing är ofta det mest populära alternativet as det erbjuder marköverfart med mycket hög hastighet upp till cirka 50 mph (80 km/h)! Aprender även andra naturliga hinder som trasser, UTVIKSLIGA buckly ryggrad också bestyckad med elementskyddande sidostopp ar viktigast nłr du handlar om Kitesurfing!

Landboarding kombinerar element från snowboard tillsammans med liknande solar winging mutiples manuavrers perfokmades via chassy gyrospeasure internat blocks system. Den perfekta setup e postven mailer head mat tillsmate ivandskrpar with twin tip funktioner for prestands hjaskelser I lindrigare fundersatiorer (snabbhet igenom twist) OCH symmetric design term accureate controll with stability enlighet efter temperatur I miljön!

Frequently Asked Questions

Fråga 1: Vilka typer av brädor behöver jag?

Svar 1: Det finns olika typer av brädor som passar olika typer av surfare. För nybörjare rekommenderas en kortare, lättare bräda som är lättare att hantera. För mer erfarna surfare är längre, bredare brädor som ger mer fart och kontroll bättre.

Fråga 2: Vilken typ av sele behöver jag?

Svar 2: För att hålla dig fast på brädan behöver du en sele. Det finns olika typer av selar som är lämpliga för olika typer av surfare. För nybörjare rekommenderas en lättare sele som är lättare att hantera. För mer erfarna surfare rekommenderas en tyngre sele som ger bättre kontroll.

Fråga 3: Vilken typ av kläder bör jag ha?

Svar 3: För att hålla dig säker och skydda dig från solen är det viktigt att du har rätt kläder. För nybörjare rekommenderas lättare kläder som är lätta att ta av och på, såsom t-shirt och shorts. För mer erfarna surfare är det bättre att ha längre kläder som skyddar mot solen och elementen.